That’s Life
Η Κυρά Πόπη: Νόστιμες ψαροκαταστάσεις στο Λαγονήσι
Περνώντας από τον δρόμο που οδηγεί στο Λαγονήσι, υπάρχει μια δροσερή, καταπράσινη αυλή με πολλές μουριές που δεν γίνεται να μην την προσέξετε. Είναι αυτή της κυρά Πόπης, του ομώνυμου εστιατορίου, που από το 1996 σερβίρει σπιτικό, θαλασσινό φαγητό.
Εδώ οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε η κυρά Πόπη, στην Καρδίτσα, αλλά και η εμπειρία που απέκτησε μαγειρεύοντας όλα αυτά τα χρόνια, γίνονται εμφανή στα πιάτα που θα δοκιμάσετε. Το μαγείρεμα γίνεται από καρδιάς, έχει νοστιμιά και μιλάει στην ψυχή του κάθε επισκέπτη. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται από όλο το Λεκανοπέδιο για να απολαύσουν την απλή, νόστιμη και γευστική κουζίνα της κυρά Πόπης.
Τα ψάρια και τα θαλασσινά καταφτάνουν καθημερινά από όλα τα μέρη του Αιγαίου και είναι πάντα φρέσκα. Ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα ή τηγανίζονται ελαφρά – όλοι έχουν να μιλούν για το τηγάνι της κυρά Πόπης. Έτσι η μαρίδα, ο γαύρος, η αθερίνα αλλά και το γαριδάκι μπαίνουν στο τηγάνι και γίνονται λαχταριστοί μεζέδες για να συνοδέψει κανείς το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί του. Τα μεγαλύτερα ψάρια όπως το φαγκρί, η σφυρίδα, ο σαργός κ.ά. «τακτοποιούνται» στη ψησταριά και βγαίνουν από αυτή ζουμερά και λαχταριστά. Φυσικά δεν λείπουν και οι πιο δημιουργικές προτάσεις όπως το ριζότο πεσκανδρίτσας αλλά και τα ωμά με το ceviche καραβίδας με αβοκάντο, τσίλι και κόλιανδρο να κλέβει την παράσταση. Από το τραπέζι σας δεν μπορεί να λείψει η χορτόπιτα με παραδοσιακό τραγανό φύλλο, οι τραγανοί χταποδοκεφτέδες, το φοβερό σκορδοπιτάκι με γαρίδα αλλά και η πολύ νόστιμη αμυγδαλοσκορδαλιά. Και φυσικά δεν μιλάμε για τα χρυσαφένια τηγανητά καλαμαρακιά και τις τηγανητές πατάτες που είναι από τα πρώτα που μπαίνουν σε όλες τις παραγγελίες.
Στην Κυρά Πόπη το φαγητό είναι μια ευχάριστη και νόστιμη εμπειρία. Οι άνθρωποι της ξέρουν τι πάει να πει φιλοξενία και το αποδεικνύουν καθημερινά τόσα χρόνια.
Πηγή: thatslife.gr